Laatste zorg

Laatste zorg verlenen na overlijden

De laatste verzorging van een overledene wordt vaak afleggen genoemd, maar liever spreken wij van de laatste zorg verlenen na overlijden.

Zelf doen of meehelpen met de laatste verzorging van een overleden dierbare

De familie kan ook zelf de laatste zorg doen of hierbij meehelpen er is altijd een of twee verzorgers bij van het de uitvaartonderneming. Soms vindt men dit in eerste instantie eng, en wil men alleen op de achtergrond meekijken. En dan ineens staat men toch mee te helpen en horen wij achteraf dat men het zeer waardevol vond om toch de laatste verzorging te mogen doen.

De meest voorkomende handelingen bij een laatste verzorging na overlijden

Elke situatie is weer anders, maar de meest voorkomende handelingen bij een laatste verzorging na overlijden zijn het wassen, het aanbrengen van continentiemateriaal en het aankleden van de overledene. Dan volgt de verzorging van het haar, de handen en nagels. De ogen en mond worden gesloten, dit gebeurt meestal alleen in bijzijn van de verzorgers.

Aanraken van de overledene

Soms is men bang voor besmetting. Als de huid van de verzorgende en de overledene intact is dan kan de overledene zonder problemen worden aangeraakt. De verzorgers doen wel altijd handschoenen aan, maar voor de familie is dat niet altijd noodzakelijk. Ook niet als de doodsoorzaak corona is.

De laatste zorg geven

Het is goed om u ervan bewust te zijn dat u veel zelf mag doen. Overleg met uw uitvaartverzorger naar de mogelijkheden.

© 2020 - 2021 Copyright - Uitvaarthuis Vianen - Created by Aren IN Motion